Babbelonië : Methoden voor groepsgesprekken over culturele verschillen (heen)


Het boek “Leerrijk & gezellig” presenteert 39 thema’s voor groepsactiviteiten en groepsgesprekken in het Nederlands. Sessies van ongeveer twee uur worden gestoffeerd met vragen als: Heb je liever dat jouw kinderen op straat spelen, dan met de spelconsole in de zetel ? Wat vind jij goeie schoenen? Denk je dat er leven is na de dood? Ben je gelovig en hoe komt dat? Naar welke muziek luister je? Enzovoort. De methoden zijn toegespitst op elkaar beter leren kennen, om te werken aan wederzijds respect.
“Leerrijk & gezellig” is een boek om zelf mee aan de slag te gaan. Elke methode gaat in op de doelstellingen, de voorbereiding, het benodigde materiaal en het verloop van de bijeenkomst, vaak aangevuld met nuttige tips. Vaak maakt een methode gebruik van vragenreeksen, beeldmateriaal, stellingen, spelborden, reglementen, enz.
Voorbeelden van deze materialen kunt u op deze webpagina bekijken.

“Leerrijk & gezellig” put uit de ervaringen van het project Babbelonië, waarin gemengde groepen van volwassen anderstalige en Nederlandstalige mensen elke week met elkaar babbelen. Babbelonië is een project van het Oost-Vlaams Diversiteitscentrum en Vormingplus, en vindt ondertussen reeds plaats in een tiental Oost-Vlaamse gemeenten.
Meer info over het project Babbelonië vind je op www.babbelonië.be.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
[=subsite_tooltip_33=]
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
Organisatie, firma, vzw