Homoseksualiteit : Handleiding en oefeningen


Dit pakket bevat een volledige lessenreeks over homoseksualiteit inclusief lesbladen, een handleiding, oefeningkaarten, draaikaarten en een bordspel.

Het materiaal richt zich vooral op geschoolde groepen, maar de oefeningen met foto’s zijn na wat aanpassing zeker ook geschikt voor alfa-klassen. Wie het onderwerp homoseksualiteit liever wat beknopter wil aanraken kan uiteraard steeds ook onderdelen en oefeningen uit het geheel lichten. Het geheel van dit materiaal overschrijdt immers ver het bestek van slechts één les.

De definitie van homoseksualiteit wordt scherper gesteld en er wordt meer inzicht nagestreefd over valse herkenning, keuze, natuurlijkheid, persoonlijke afkeer, opinies, discriminatie, geweld, respect en wetgeving. De situatie van homoseksuelen in het land van herkomst wordt vergeleken met die in België en vooroordelen worden zowel aan wetenschappelijke kennis afgetoetst als aan houdingen ten aanzien van ‘neutralere’ onderwerpen.

De gebruikte werkvormen bestaan uit duogesprekken, klasgesprekken, rondloopoefeningen en aankruisoefeningen. Afsluitend kan met een ganzenbordspel op een speelse manier worden nagegaan of de leerinhoud voldoende werd verwerkt.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
[=subsite_tooltip_33=]
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
Inburgering